Dane kontaktowe

ul. Okrzei 63, Mikołów 43-190
Telefon: (32) 226 04 35
Fax: (32) 226 04 35
Strona:www.karczmastodola.mikolow.pl

Formularz kontaktu

Wiadomość*:

Wyszukiwano nas jako:


Powrót na listę wyszukiwania

Karczma Stodoła

Opis firmy

Karczma znajduje się w ustronnym miejscu na przedmieściach, w atrakcyjnej dzielnicy Mikołowa.

Dysponujemy dużą salą na 65 osób z parkietem (lub 80 osób bez parkietu) oraz dwoma salkami na 20 osób każda. Od wiosny do jesieni zapraszamy do dwóch ogródków letnich.

Każdego roku w grudniu organizujemy Babski Comber (impreza tylko dla Pań w każdym wieku), który już na stałe wpisał się w kalendarz corocznych imprez, a w karnawale zapraszamy na bale tematyczne.

W czwartki polecamy potrawy ze świniobicia, w piątki świeże i smakowite dania z dziczyzny przygotowane według staropolskich receptur. Na co dzień mamy kilka sprawdzonych sposobów na placek ziemniaczany oraz wiele innych dań.Zajmujemy się profesjonalną organizacją przyjęć takich jak:

wesela
chrzciny
rocznice
komunie
stypy
oraz bankiety, szkolenia i spotkania firmowe.

Organizujemy również catering we wskazanym miejscu, imprezy plenerowe z daniami z kuchni polowej i grilla, gotujemy obiady dla pracowników firm w atrakcyjnych cenach.

Oferta firmy

Szef kuchni poleca:

polędwica wołowa z pieczarkami
filet z drobiu nadziewany
górka cielęca saute
warzywa gotowane w tartaletkach
spring roll
surówki
frytki, dufinki

Korytko gospodarza:

golonka gotowana
żeberka wieprzowe
pieczeń z karczku wieprzowego
skrzydełka z kurczaka panierowane
kiełbasa smażona
ziemniaki ćwiartki
pierogi podsmażane z cebulką
kapusta zasmażana z boczkiem
mix pierogów: mięsne, z kapustą i grzybami, ruskie

Schab Górala:

schab smażony saute z dodatkiem duszonej cebuli i czosnku zapiekany pod serem
Kieszeń grzybiarza:

nadziewany grzybami schab pod czapeczką z sera pleśniowego
Filet nadziewany

soczysta pierś z kurczaka nadziewana żółtym serem, papryką i szynką, panierowana
Polędwica leśniczego:

delikatna polędwica z dodatkiem ziół, masła i aromatycznych alkoholi
Delikatny gulasz cielęcy:

łagodny i delikatny smak cielęciny i intensywny smak kurek podkreślony białym winem
Sandacz saute:

smażony na maśle filet saute podany na szpinaku w śmietanie
Placek po węgiersku:

dwa placki ziemniaczane z dodatkiem pikantnego gulaszu mięsno-warzywnego z żółtym serem
Placek po meksykańsku:

dwa placki ziemniaczane z dodatkiem ostrego chilli con carne żółtego sera
Placek Drwala:

Jeden placek ziemniaczany z panierowanym filetem z kurczaka i kapustą zasmażaną
Placek na sposób grecki:

jeden placek ziemniaczany z grillowanym filetem z kurczaka, papryki i sera zółtego
Placek Leśnika:

jeden placek ziemniaczany z dodatkiem grilowanego schabu, grzybów i sera
Placek wegetariański:

dwa placki ziemniaczane z gęstym sosem tzatzyky i zielonym koperkiem
Golonko gotowane
Golonko pieczone
Kotlety z dzika:

schab z dzika z dodatkiem ziół i grzybów leśnych w delikatnym sosie śmietanowym oraz ziemniaczanych kuleczek w migdałach ( tylko na zamówienie )
Gulasz z sarny:

połączenie mięsa sarny ze smakiem wędzonego boczku i papryki podane z kładzionymi kluseczkami ( tylko na zamówienie )
Czwartkowe świniobicia:

krupniok, żymlok, pasztet, salceson, wurstzupa, werflaise ( tylko na zamówienie )

Polecamy również wyroby na zamówienie na wynos.

Galeria firmy:


Powrót na listę wyszukiwania